2014. március 10., hétfő

Pártok válasza felhívásunkra (1.)

A KARTA az alábbi felhívással fordult a választásokon induló összes párthoz:

"...Ezúton kérjük szíves együttműködésüket és tájékoztatásukat arról, hogy a magyarországi devizahitelesek (értsd: deviza alapú forint kölcsönt felvevők) közismerten súlyos problémáival kapcsolatban mi a szakmai álláspontjuk, milyen konkrét jogi – pénzügytechnikai – közgazdasági - szociális eszközökkel kívánják megoldani helyzetüket.... A jelentkező pártok nyilatkozatait a KARTA sem értékelni, sem minősíteni nem kívánja...."

Eddig a pillanatig kettő szervezet jelzett vissza. Az egyiktől érdemi választ is kaptunk, amelyet most változtatás nélkül közzéteszünk.

A Haza Nem Eladó Mozgalom Párttól érkeztett az első válasz. Utána Dr. Monostory Attila levele olvasható, amelyet válaszul küldött.
Kásler Árpád 


Tisztelt Cím! 
Köszönjük megkeresésüket!
Pártunk álláspontja a hitel károsultak tekintetében közismertnek mondható!
Ettől függetlenül élnénk az Önök által kínált lehetőséggel, így fogadják el az alábbi álláspontunkat, a teljes körű részletek nyilvánosságra hozása nélkül, hiszen annak leközlése jelenleg nem indokolt még, hiszen a választás előtt vagyunk egy hónappal, előnyhöz pedig nem szeretnénk juttatni más pártokat!
Kérem fogadják el honlapunkon megtalálható pártprogramunkat mely tükrözi eszmeiségünket, valamint elképzeléseinket, törekvéseinket a témában!
Várjuk szíves tájékoztatójukat! 
"Kormányzásra kerülve, a devizacsalás sorozatban részt vett pénzintézetek követeléseit eltöröljük mindenki számára, legyenek azok akár deviza akár forint követelések, gépkocsi, lakás vagy szabad felhasználásúak. Mindezen pénzintézetek működési engedélyét véglegesen visszavonjuk és vagyonukat zároljuk, amelyekből a betéteseik illetve az általuk okozott károk kerülnek kielégítésre. A devizacsalásban részt vett bankárokat, a csalássorozat felett szemet hunyó ügyészeket, politikusokat, bírákat törvényszék elé állítjuk." 
Teljes pártprogramunkat megtalálják az alábbi linken:
http://kaslerarpad.hu/?p=5924#post-5924
Kampányfilmünket pedig itt tekinthetik meg:
http://kaslerarpad.hu/?p=6527#post-6527http://www.youtube.com/watch?v=FwJhzkTa6UY
Üdvözlettel!
Vezetőség
Dr. Monostory Attila válasza:


Haza Nem Eladó Mozgalom Párt
Kásler Árpád Elnök Úr
részére
 
Tisztelt Elnök Úr! 
A Magyarországi Devizahiteles Érdekvédelmi Szervezetek és Mozgalmak KARTÁja elnökeként ezúton szeretném megköszönni felhívásunkra történt szíves válaszát. 
Megítélésem szerint válasza, a magyar devizahitelesek által alapított politikai párt nevében történt nyilatkozatnak tekintendő. 
Hatalomra kerülésük esetére tervezett intézkedéseikkel, a magam részéről, mint a KARTA elnöke, teljes mértékben egyetértek. 
24 év után, nemzetünknek feltétlenül szüksége van teljes társadalmi, politikai és erkölcsi megtisztulásra valamint megújulásra! 
Úgy gondolom, míg Ön, a magyar devizahitelesek érdekében a politikai pártok területén, úgy én, a civil társadalmi mozgalmi területen, ugyanazon célokért küzdünk tisztességgel. 
Budapest, 2014. március 06. 
Szívélyes üdvözlettel: Dr. Monostory Attila elnök
Magyar Devizahiteles KARTA

A másik párt a Jobbik volt, tőlük ezt kaptuk:

Jobbik Országos Hivatala





Kedves Edit es Attila!
Milyen formában igénylik a szükséges információt?
Köszönettel, tisztelettel
Z. K. Dániel/Jobbik

Dr. Monostory Attila válasza:


Tisztelt Z.Kárpát Dániel Képviselő Úr!

Ezúton szeretném megköszönni - felhívásunkra - pártja képviseletében megküldött válaszát.

Számunkra a weboldalunkon való közzététel céljából az aláírt dokumentum PDF változata a legmegfelelőbb.

Az Önök által megküldött tájékoztatást a devizahitelesek legszélesebb köréhez kívánjuk eljuttatni.

Budapest, 2014 március 06.

Szívélyes üdvözlettel:
Dr. Monostory Attila 
 elnök
Magyar Devizahiteles KARTA

Várjuk érdemi válaszukat.


Kattints az alábbi gombra és 
a petíció aláírásával csatlakozz Te is a KARTÁhoz!