2014. június 5., csütörtök

A tömeges jogérvényesítések kezdete | KIEMELT KÖZLEMÉNY

Tisztelt Csatlakozók!

A Devizahiteles KARTA jogászaival arra az álláspontra jutottunk, hogy a Kúria következő jogegységi határozatát megvárjuk, és utána indítjuk el a KARTÁ-hoz csatlakozottak részére a tömeges jogérvényesítést. A Kúria következő döntésének várható dátuma 2014. június 16., témája pedig a szerződések egyoldalú módosítása. 


A napokban a Kásler féle per által közismertté vált árfolyamrés jogosságát érintő döntés után, amely egyelőre egyetlen szerződéssel kapcsolatban hozott a Kúria, az egyoldalú szerződésmódosítás a következő perdöntő kérdés, amely a devizahitel csapdába jutott embereknek esélyt ad arra, hogy rendeződhessen végre az ügyük. Ebben a jogérvényesítési folyamatban kívánunk aktív szerepet vállalni.

Álláspontunk szerint a Kúria legutóbbi döntése szimbólikus jellegű, ui. a magyar joggyakorlatban nincs precendens jog. Örülünk az ítéletnek, de óvunk mindenkit, hogy a jelen helyzetben túlértékelje ezt a döntést. Egyelőre az a biztos, hogy mindenkinek magának kell megvédenie igazát a bíróságon.

Üdvözlettel:
Dr. Monostori Attila
Devizahiteles KARTA elnöke

Kattints az alábbi gombra és 
a petíció aláírásával csatlakozz Te is a KARTÁhoz!




Megosztáshoz ezt a gombot használd!