2014. június 24., kedd

Közlemény a Devizahiteles KARTA rendkívüli elnökségi ülésének határozatairól

Ezúton tájékoztatjuk a KARTÁ-hoz már csatlakozott tagokat és akik szimpatizálnak velünk a  rendkívüli elnökségi ülés határozatairól:
  1. Az elnökség tagjai egyhangú határozatot hoztak a devizahitel károsultak érdekében, hogy azok, akik a bíróságokon szerződéseik érvénytelenségének megállapítása miatt perelnek, vagy perelni kívánnak, a hatályos jogszabályok módosítása után tárgyi illetékmentességben, vagy illetékfeljegyzési jogban részesülhessenek.
    (A jelenlegi bírósági gyakorlat alapján az a tapasztalat, hogy sok tízezer devizahitel károsult az illetékfizetési kötelezettség miatt már eleve elzárt attól, hogy egyedi szerződését bírósági úton megvizsgáltathassa.)
  2. Az elnökség ugyancsak egyhangúan úgy határozott, hogy kezdeményezi az igazságügyi tárcánál azon jogszabályok megalkotását, amelyek következtében a devizahitelek ügyében mindenféle végrehajtási eljárás felfüggesztésre kerüljön.
  3. Az elnökség tagjai ugyancsak egyhangú határozattal  úgy döntöttek, hogy a devizahitel károsultak országos méretű tájékoztatása érdekében a nagyobb médiumoknál, illetve a kormány illetékes tárcájánál  a jövőben igényt tartanak arra, hogy a kijelölt szakértőiken keresztül nyilatkozhassanak a devizahitelesek megvédése és megóvása céljából.
  4. Az elnökség tagjai határozatot hoztak arról, hogy 2014. július hó első napjától kezdődően valamennyi magyarországi deviza- és devizaalapú szerződés tekintetében az "UZSORA STOP" hatályba léphessen. A 2014. jjúnius 16-ki Kúria döntése is kimondta, az árfolyamrés használata jogtalan. A bankok mégis beszedték mindenkitől hosszú éveken át, ezért ez az összeg a kamataival együtt visszajár az adósoknak. A nem fizetett uzsora, "uzsora stop" az adósok vélemény nyilvánítása a gazdasági erőfölényükkel visszaélő bankok felé.
  5. Az elnökség tagjai arról is határozatot hoztak, hogy azok a bankok, amelyek nagyszámú devizahitel károsulttal kötöttek szerződést, rákényszerüljenek arra, hogy a Devizahiteles KARTA közreműködésével a Kúria jogegységi határozatának megfelelően jogtalanul felvett pénzösszegeket a devizahitel károsultaknak mielőbb visszafizessék.
  6. Az elnökség végül határozatot hozott arról is, hogy azon tagjai érdekében, akik kártérítés megfizetésére a törvényi feltételek fennállása miatt jogosultak, szintén kapjanak kártérítést.
A fenti határozatok szakmai és egyéb részleteit, kiegészítő magyarázatait a tagok számára a közeljövőben ugyancsak közzé tesszük közlemény formájában.

Ismételten kérjük a fenti követelsék eredményes kivívása érdekében a már hozzánk csatlakozott károsultakat és a velünk szimpatizálókat, hogy aktívan kezdeményezzék az ország egész területéről a Devizahiteles KARTÁ-hoz való tömeges csatlakozást!


Kattints az alábbi gombra és 
a petíció aláírásával csatlakozz Te is a KARTÁhoz!




Megosztáshoz ezt a gombot használd!