2014. október 2., csütörtök

Kiemelt Országos Közlemény

Értesítjük, a Devizahiteles Karta tagjait, és szimpatizánsait, hogy a mai napon a parlamenti képviselőházban megtartott sajtótájékoztatón, a megjelent médiák és írott SAJTÓ ÚJSÁGÍRÓINAK, a devizahiteles Karta elnöke, Dr. Monostori Attila hivatalosan bejelentette, hogy a Karta igényt tart arra, hogy az általa kijelölt jogi és pénzügyi szakértők, a devizahiteles probléma társadalmi egyeztetésén, és felállítandó parlamenti bizottságban rész vehessenek. 



Dr. Monostori Attila a sajtótájékoztatón kijelentette azt, is, hogy a devizahitelesekről dönteni, de részvételüket megakadályozni a jövőben legitim módon már nem lehetséges.

Közölte a továbbiakban, hogy bár nagyara értékelik ifjabb dr. Lomnici Zoltán jogász fáradozásait, a devizahitelesek érdekében, de ez nem változtat azon, hogy ő a CÖF szóvivőjeként nyilatkozott a médiákban. 

Végül nyomatékossá tette, hogy a tudomása szerint a Devizahiteles Kartát, mint Magyarország legnagyobb taglétszámú pártfüggetlen deviza károsulti szervezetét a közvetlen érdekérvényesítés lehetőségéből egyetlen politikai érdekcsoport sem foszthatja meg.

Balog István a Karta alelnöke a konferencián előadta, hogy a deviza alapú nyilvántartású kölcsönök forintosítása csak a rendelkezésre bocsátott forintösszeg alapján lehetséges, mivel a kölcsönök mögött deviza bizonyítottan nem volt. Így a forint forintosítás képlete: 1Ft x 1 Ft = 1 Ft.
( a1 x b1) = c1 amely képletben az a1 a forintot jelenti, melynek értéke 1., b1 a forintot jelenti melynek értéke 1. ebből kifolyólag a c1 érteke 1 Forint. Ez a matematika a világon mindenütt megállja a helyét. 

A Karta Alelnöke felszólította a Magyar Bankszövetséget, hogy fejezze be a nyomásgyakorlást a Parlamentre.

A Devizahiteles Karta Jogi szakértője a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az Állam és a Bankok közötti devizahiteles - perekben az Állam perbeli jogalanyisága kétséges, mivel az Állam részére az egyéni devizahitel szerződés adósai a perbeli képviseletre meghatalmazást nem adtak. 

Budapest, Képviselőház, 2014. október 2. 

Monostori Attila 
elnök

Balog István 
alelnök  

Dr. Polgár Zolán
a Karta jogi szakértője



Kattints az alábbi gombra és 
a petíció aláírásával csatlakozz Te is a KARTÁhoz!




Megosztáshoz ezt a gombot használd!